Снимка: БГНЕС
fallback

На заседание днес КЕВР трябва да реши окончателно каква ще бъде цената на природния газ за месец април. На последното заседание от края на март стана ясно, че КЕВР и  "Булгаргаз" нямат забележки към предложението на компанията цената на природния газ през април да се повиши спрямо цената за март, която е 57,59 лева за мегаватчас (MWh), без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС.

“Булгаргаз” очаква цената на природния газ да се увеличи с около 2,2%. Тя е по-висока спрямо действащата за март или на ниво от 58,90 лв./MWh, съобщава БТА.

От "Булгаргаз" посочиха по време на заседанието, че от деня на внасяне на доклада за априлската цена пазарите на газ са стабилни и затова нямат нови предложения.

"Запознахме се с доклада и нямаме забележки към прогнозната цена. В ценообразуването за април са включени доставки на природен газ и ползваните количества от газохранилището "Чирен", каза директорът на дирекция "Търговия с природен газ" в "Булгаргаз" Веселин Синабов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

И тая зима

преди 1 месец

Минахме без руска газ

2

Неразбрал

преди 1 месец

Нали уж газът поевтиняваше? Защо пак му вдигат цената?

1

Анонимен

преди 1 месец

Най-голямото газохранилище край Львов нещо пострада след посещение от руски дронове, крилати и хиперзвукови ракети. Основателно пострада.

fallback