Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Медицинските сестри от училищата и детските градини излизат на протест искане за по-високи заплати. Протестът е организиран от Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ и Медицинска федерация "Подкрепа".

Медицинските сестри настояват за актуализиране на основните заплати в системата на Детско и училищно здравеопазване и увеличението им от 1350 на 1890 лв., увеличение на парите за работно облекло на 500 лв. годишно, както и увеличение на размера на обезщетението при пенсиониране до 9 брутни месечни възнаграждения.

Протестът е насрочен за 15 часа пред сградата на Столичната община на ул. "Московска" 33.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Медицински Фелдшер

преди 1 месец

Работих като фелдшер в училище-интернат за 154 хронично болни ДЕЦА, които се прибираха само по време на вакация. От здравна просвета, контрол и борба с ***, хигиената и качеството на храната, поръчка, закупуване и прием на медикаменти, стерилизация на инструменти за малки хирургични интервенции до имунизации, карантина, диспансеризация и диагностика, срещу 125 лв. бруто. Нямах телефон, а линейките не идваха, защото териториалното и админостративното управление беше в различни области.

17

Една сестра

преди 1 месец

За да я има тази длъжност, значи е нужна. Ако стане нещо с някое дете, тази сестра носи огромна отговорност, защото няма лекар до нея. И просто се смея на коментарите отдолу.,какво работи тая сестра, че да взима тая заплата. Мили хора, не става с разделяй и владей. Като завиждате на тая сестра, елате на нейното място, има много свободни места и в яслите, и в училищата.

16

Анонимен

преди 1 месец

До АзОказват първа долекарска помощ при необходимост и при спешни състояния на ученици,учители и непедагогически персонал до пристигането на екип на центъра по спешна мед .помощ.Първите минути са много решаващи за предотвратяване на усложненията !

fallback