Снимка: БГНЕС
fallback

След седмица католиците у нас посрещат Великден, а за православието големият християнски празник тази година се пада на 5 май.

По традиция за Великден на трапезата ни присъства агнешко месо. Повече от месец преди празника, проверяваме колко струва агнешкото и каква е прогнозата на производителите за цените тази година.

"Към момента отглеждаме 1700 овце-майки. Още толкова агнета имаме", обяснява фермерът Здравко Узунов в село Езерово.

Според него реално търсене на агнешко месо все още няма – само запитвания дали имат агнета и какви са количествата.

"Цената на едро е 10 лв., а на дребно – 12 лв. на килограм живо тегло. Цената от фермата до магазина не скача двойно, но е нормално кланицата и магазините да си слагат някаква надценка", обясни още той.

Здравко Узунов смята, че е нормално фермерите да продават агнетата си на цените от миналата година, въпреки че има инфлация. Имало обаче облекчение откъм цените на фуражите, което било вид компенсация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 1 месец

Агнешко за Великден не е лошо предложение за трапезата. Но който иска и който има възможност ще си го позволи. Лакомията при хората е огромна. Като цяло в моето семейство НЕ ядем заешко, против сме коленето и убиването на зайци. Зайците са чисти, невинни и кротки беззащитни създания. Който коли и яде заек, все едно коли и яде домашна котка. Не сме против агнешкото за Великден, но няма да си купим такова месо. Ще си позволим пилешко. Много преди постите хапнахме в заведение вкусна агнешка чорбица

25

Анонимен

преди 1 месец

Не ме интересува колко ще е агнешкото, ама пенсионерите пак ще си броят стотинките, щото ротацията ги остави без Великденски добавки. Обаче наду заплатите на държавните хрантутници, които ще хукнат по Гърция и Турция, докато пенсията сърба копривена чорбица. Залъгват пенсионерите с обещания за увеличение на пенсиите на марта у сряда, т.е. на 1.07., когато скача и токът и след тока скачат всички други цени. Увеличението на пенсиите предварително е стопено.

24

Анонимен

преди 1 месец

До 1122....те понеже са много вярващи <затова приха еднополовите бракове .....

fallback