Снимка: БГНЕС
fallback

Общинският съветник Андрей Зогравски заяви, че “Спаси София” ще внесе предложение за по-строго определяне на регламента за отпускане на служебен абонамент за паркиране. Пред БНТ той добави, че  досега са позволени до 3 служебни абонамента на административен адрес.

Зографски допълни, че с това предложение искат да се стимулира използването на градски транспорт. Той допълни, че в бюджета на общината има отделени средства за паркинги, а от следващата година предстои изграждането на нови 17 подземни и етажни.

Центърът за градска мобилност отговаря за паркирането и градския транспорт. За състоянието на улиците Столичната община има отделно средства и не бива да се прехвърля отговорността на някое от дружествата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Шаши

преди 2 месеца

От ЦГМ няма нужда. От нацепи София, също. Абсолютно ненужни заплати взети от нашите джобове.

10

Анонимен

преди 2 месеца

Значи фирма с над 3000 служители има право на 3 служебни паркоместа и фирма с трима служители също има право на 3 служебни паркоместа.

9

Цецо

преди 2 месеца

А дупетатите кога ще започнат да идват с градски транспорт на работа!? Или по скоро кога ще започнат да идват редовно на работа? А тези от СОС? Щото то на теория е много добре с градския, обаче като ти отнема час и половина вместо 20 минути как да стане.

fallback