Снимка БГНЕС
fallback

Редно е да има споразумение. Ако то се подпише с дълъг срок, основното е в него да се разпише как се сменят министри. Това е първото нещо, което трябва да се направи.

Това коментира социологът Румяна Коларова пред Нова ТВ за споразумението за управление, което ГЕРБ и ПП-ДБ все още не са подписали.

Това беше очеваден ултиматум (б.р. - снощната пресконференция на ГЕРБ), на който ПП дадоха не уклончив, а направо противоречив отговор. Това, което се чу на тяхната пресконференция, бе напълно противоположно, отбеляза Коларова.

Първата и основна нагласа на ПП бе ГЕРБ  да отстъпи от властта и да не взема нищо. Това го видяхме вчера и на самата им пресконференция и беше неприятно. Кирил Петков изброи седем министерства, които са готови да дадат, а Асен Василев каза в следващата реплика, че са готови само за ротация на премиера и вицепремиера, напомни тя.

Това е ултиматум, не мисля, че е крайно решение. Не мисля, че текстовете за регулаторите са проблем, министрите са. ГЕРБ искат да сменят Василев сега, или поне след година, анализира тя.

Логиката е разговорите да продължат. За мен не е изненада това, което стана вчера. Нежеланието на ГЕРБ да се ангажират с реформи личи от много отдавна. В петък Борисов каза, че ако в понеделник няма да дадат пълна папка, отиваме на избори. Беше много сърдит, не стана ясно на кого, каза пък журналистът Асен Григоров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 1 месец

Боже, това бо...станско пл....аши...ло, що не яхне метлата и да си седне на дъ...ртия з..а..д..ник, ами плаши хората по медиите.

15

Анонимен

преди 1 месец

Тая бабка до кога че дава акъл по телевизиите ,аде чупару ,змей )

14

Анонимен

преди 1 месец

Долу фашистките !! СВОБОДА ЗА БЪЛГАРИЯ!

fallback