Снимка БГНЕС

Великденски добавки за пенсионерите няма да има. Ние сме за трайно повишаване на доходите им и от средата на годината техните пенсии отново ще бъдат вдигнати с 11%. Това каза министърът на труда и социалната политика в оставка Иванка Шалапатова в ефира на Нова телевизия.

Ще остане ли министър след ротацията „Не съм получавала оценка цифрова за моята работа, имам прекрасен диалог и с Мария Габриел, и с Николай Денков. Разговаряхме, те знаят всички мерки в нашата управленска програма, без една те се движат без забавяне, така че ние имаме пълно изпълнение на нашите цели. На този етап нямам индикация, че има неудовлетворение от резултатите, които постигаме“, каза още Шалапатова, но отбеляза, че решението дали да остане министър на труда и социалната политика след ротацията не го взема тя.
 

„Четири години беше забавена възможността работещите граждани и безработните лица да придобият достъп до обучение за дигитални компетенции. Това беше наваксано и на 21 декември миналата година обявихме процедурата – в рамките на две години половин милион българи могат и вече имат достъп до безплатно обучение на сайта на Агенцията по заетостта, това е програма, която вече тече“, обясни министърът в оставка.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase