кадър: Нова тв

Военнослужещи от Сухопътните войски, които са се връщали от командировка, са оказали помощ на трима пострадали при катастрофа.

Инцидентът е станал в четвъртък следобед на пътя между Димитровград и Стара Загора. Две коли се ударили между селата Бял извор и Тракия.

Под ръководството на лейтенант Иван Станоев военнослужещите оказват първа помощ на пострадалите, създават организация на движението и подават сигнал на телефон 112. Военнослужещите, които служат в 31-ви механизиран батальон от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, остават на място до пристигането на органите на МВР и екипите на Спешна медицинска помощ.

„Ние, военнослужещите винаги помагаме на населението при бедствия и аварии. Никога не  подминаваме и пътен инцидент”, каза лейтенант Станоев пред Нова тв. По думите му той и друг път е изпадал в подобна ситуация.

Бойният санитар Петя Димитрова е тази, която оказала първа помощ и промила раните на потърпевшите. По думите ѝ участниците в инцидента са били шокирани от появата на многото военни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase