Снимка БГНЕС, архив
fallback

Съмнения за опорочен конкурс за нов управител на Медико-денталния център към болница "Царица Йоанна- ИСУЛ". Поради тази причина целият персонал на центъра се включи в петиция в защита на доскорошния управител доц. Виктория Жекова.

Конфликт на интереси, непрозрачност и необективно оценяване на кандидатите - според служителите на медицинския център в ИСУЛ това са само част от нарушенията, опорочили конкурсната процедура по избор на нов управител.

"Конкурсът не беше достатъчно прозрачен дори и за нас, както и нямахме достъп до всеки един етап на конкурса и начина, по който ни уведомиха за резултата", посочи Таня Гаврилова - служител на Медико-денталния център към УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ".

"Ние разбрахме от Търговския регистър, че имаме нов управител", допълни тя.

Провеждането на конкурса е наредено на 8 декември миналата година. Първоначално кандидатът е един - а именно тогавашният управител - доц. Виктория Жекова, която управлява центъра в продължение на 18 години. Впоследствие срокът за кандидатури се удължава - тогава се появява и втори участник - д-р Матей Гаврилов, който печели конкурса с преднина в оценката в рамките на няколко стотни.

"Не беше спазена заповедта на министъра. Министърът умишлено спря всички конкурсни процедури преди ротацията и нашата болница влиза в заповедта и редно беше да не се провежда конкурсът. Нямаме никаква информация за избрания кандидат, нито за решението на комисията, нито за решението на съвета на директорите, ние научихме за смяната на управителя в Търговския регистър", каза Донка Вълчева пред БНТ.

Според служителите на центъра никъде не са обявени критериите и методиката за оценяване на кандидатите. Освен това не е публикуван и съставът на комисията, оценяваща кандидатите, както и не са оповестени мотивите за формиране на оценките на двамата кандидати, твърдят още те.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 2 месеца

Бa, съмнения! Щом има конкурс, значи е опорочен. Тука е така!

1

ТОВА

преди 2 месеца

Товае ПРОМЯНАТА!

fallback