Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Медицинският персонал в болницата в Ловеч масово напуска. Причината - искат достойно заплащане.

По думите на недоволните лекари и сестри лечебното заведение е пред фалит, защото рентгенът не работи, а родилно отделение не функционирало.  

„Постоянно се затварят отделения. Градът ще остане без областна болница. Преди месец заплатата за медицински специалисти от  850 лв. стана 1000 лв., а за лекари от 1300 лв. на 1500 лв. Унизително е при тази инфлация. Работата е много отговорна. Повечето сме в пенсионна възраст, няма да остане никой след нас”, заяви пред Нова тв д-р Станчева от родилното отделение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 1 месец

Вилаетът на ГГ заприлича на футболния му отбор! Тоталният монопол на един е мор за останалите.Явно никой не желае нито да живее,нито да умре там..

32

Анонимен

преди 1 месец

В един дъжд я молихме Д-р Станчева да ни назначи и тя остави персонал без специалност и за 20 години не е обучила нито един специалист да остане след нея Направо е ЦИНИЧНО да казва, че няма млади хора, след като ги изгони Да не се появява вече по ТВ да ни лъже повече !!! В Токуда Болница ръководителката на Неонатологията казва, щом не можем да ги научим на работа значи не сме за тука ! Тази докторка да си подаде оставката, зашото не е научила нито един специалист за години наред и били останали само пенсионери, та те години наред не допускат младите хора и СЕГА ГИ ТЪРСЯТ ,Лошото е, че н

31

Анонимен

преди 1 месец

Мда. Затова такива като мен работим в Европа. В истинската Европа.

fallback