Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info продължават да валят сигнали, насочени към БАБХ, с очакване да се осъществят проверки на различни хранителни и търговски обекти.

Наш потребител подробно описа ситуация, довела до неприятните последствия, които все още преживява, след като обядвал с храна в ресторанта на столичен хотел: :консумирах пържени кюфтета и супа топчета от обедното им меню, които имаха странен дъх, но каймите така или иначе се различават по овкусяване, съдържание на месо и т.н. Отдадох внимание дотолкова, доколкото не беше вкусно, и ги изядох. Около 3-4 часа по-късно започнаха силни коремни болки и гадене, а към 18:30 покачих и телесната си температура до 37.7. В рамките на вечерта и цялото денонощие бях с температура, силни коремни болки, диария, повръщане, общо неразположение, отпадналост и бледа кожа.

Тъй като работното ми място се намира в сградата на хотела, знам от служител на хотела, че преди месец и половина са викали линейка за гости на хотела, отново поради хранително натравяне. В хода на работата ми тук, мои колеги също са изпитвали стомашно-чревни неразположения след консумация на храната в ресторанта, повръщане и гадене. Към днешна дата продължавам да усещам стомашно-чревни неразположения, както и инфекция от Ешерихия коли. Умолявам за извършванена проверка в ресторанта, за да спрат да страдат хора.“

Друг наш потребител за пореден път се натъкнал на продукти с изтекъл срок на годност в обект на голяма хранителна верига, от която често пазарувал. "Всяка седмица намирам нещо с изтекъл срок в магазина, имам снимка, която ще прикача по-долу, от последния продукт, който забелязах и предадох на служителка от магазина. С този сигнал Ви моля да направите проверка в този хранителен магазин и се надявам , ако установите някакви нередности, да се вземат мерки", пише в сигнала.

За втори път получаваме сигнал за продажба на домашно приготвени консерви с месо чрез социалните мрежи, което според автора на сигнала при консумация е твърде възможно да доведе до ботулизъм.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подаде тесигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придаде тегласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase