Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Протест при паметника „Альоша“ в Пловдив с искане за неговия демонтаж ще се проведе днес. Демонстрацията се организира от Инициативата "Искаме български паметник".

Oще по темата
"Убедени сме, че на такива знакови места трябва да има фигури на български национални герои или символи на българската държавност, срещу които никой българин не може да има възражения", подчертават организаторите на протеста, предаде кореспондентът на БНР.

През януари общински съветници от ДСБ внесоха предложение за преместване на паметника. Това не залегна в първата за годината сесия на общинския съвет, защото правната комисия гласува първо общинската администрация да излезе със становище дали технически това е възможно и да изчисли колко струва демонтажът. До момента това не е направено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

Анонимен19год.

преди 2 месеца

Дано младите от пловдив да не го позволят (ако в някакъв случай референдумът не го зачетат). Аз съм от Бургас и ако решат нещо да правят с нашите паметници ще ядът павета цяла вечер ако ще после да лежа

112

Анонимен

преди 2 месеца

10 човека, повечето от София, от агитката на Левски. Какво може да очакваме от тях?! Пловдив не е София.

111

Анонимен

преди 2 месеца

Хайде пак започнаха бутафорните "протести", това не може да е "протест" след като следва официална политическа линия, политическата линия на управляващите; това е резил. Малко достойнство да имаха вакуумираните черепи на пропартийните мажоретки, щяха да си стоят вкъщи. Не да се излагат така.

fallback