Снимка БГНЕС
fallback

Създаването на една престъпна мрежа за въздействие върху съдебната система няма как да стане без политически протекции, това заяви президентът Румен Радев, коментирайки трусовете в прокуратурата и съдебната система. Той прие почетния гвардейски караул, с който по традиция се открива Годишната конференция на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

"Това е големият въпрос - отстраняването на един такъв тумор и недопускането на подобни практики за в бъдеще изисква да се стигне до края и да се стигне до разкриването на политическите зависимости. Това очаква обществото ни.

Това е тест, но и възможност за съдебната система, за изпълнителната власт, за Народното събрание да решат този случай. Дали анкетната комисия в НС ще има волята или желанието да разкрие политическите зависимости, от това ще проличи доколко и нашият парламент желае да бъде ангажиран с решаването на този казус", посочи държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 3 месеца

Абе Радев успокой ни народа и прави партия без старите ти налагани Гълъби, Кокореци и всякви други али/бали.. и да си почваме живота вече.

16

Дзъ

преди 3 месеца

Обществото се надява, но не очаква някой политик или магистрат да бъде осветлен. Както винаги - никой нищо няма да знае и естествено няма да има и едно доказателство

15

Анонимен

преди 3 месеца

Пеевски е човека, ако прокуратурата не знае, да им кажа.

fallback