Снимка: БГНЕС
fallback

Империята на злото е жива, каза в ефира на БНТ Екатерина Бончева. Това бе коментарът й по повод убийството на Алексей Навални. Тя даде пример за две ярки фигури в наши дни.

През 1980-а папа Йоан Павел Втори отива на площад в Полша и казва "Не бойте се", ден преди смъртта си Навални призовава: Не се предавайте, ако ме убият - значи сме силни."

Ние нямаме такива личности, каза Бончева, член на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност.

Те правят осъзната саможертва - режимите не търпят силните и различните. Навални умишлено тръгна към своята смърт. Той едва ли е мислил, че ще пребори системата в Русия. Това, което му се случи, може да стане навсякъде.

Но ние, когато палим свещи и пращаме съболезнователни телеграми смятам, че не осъзнаваме какво е станало. Свободният свят можеше да направи повече. Поведението на България трябва да е много ясна.

Бончева обясни какво ще съдържа новият сборник, базиран на архивите на ДС. Той е част от поредица, свързани с ДС и образованието. Показва как ДС е използвала младите, които трябва да са част от експеримента за новия човек. Трябвало е обаче да бъде разчистен теренът - ликвидирана е една цяла класа в лагерите.

След тях трябва да бъде създаден новият човек - и се тръгва от младите. Вербувани са и непълнолетни. Работено е с клубове по интереси - например почитатели на братя Аргирови, на "Щурците" или др.

Защо парламентът не избира нови членове на тази комисия, нашият мандат отдавна е изтекъл, хората след нас трябва да надграждат, допълни Бончева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

142

Кольо

преди 2 месеца

Убийството на Навални е било организирано много отдавна само се е чакал сигнал за привеждането му в действие. Този момент е настъпил след интервюто на Путин. Целта на убийството е да се намали ефекта от интервюто. Или Навални по начало е бил обречен. Със сигурност може да се каже, че тези които организирата взривяването на Северен поток, същите те убиха и Навални.

141

hexz

преди 2 месеца

Нека помислим логично. За какво им е на руснаците да убиват Навални точно когато вземат Авдеевка ? Преди изборите и да настроят и тези които се чудят да гласуват СРЕЩУ Питин и мн. др. причина. Ама който има глава да мисли.

140

Иво

преди 2 месеца

Стига с тоя Навални. Американците как отвлякоха Асанж, като куче го влачеха от посолство. Само за това че е посмял да каже истината за американските далавери. Но това не се гледа. Американците са ангели а руснаците са дяволи. Смешни напъни. И да ревете и да не ревете изхода е ясен. Украинците бягат от позициите си. " Прегрупират се" ха, ха, ха. Тези които вярват на такива глупости, толкова ли са *** или са карали курсове, както казва Алф. Свършва ви времето на набедени бг политици.

fallback