Снимка: БГНЕС

Луковмарш няма място в европейска България. Компетентните органи да предотвратят всяка проява на ксенофобия и език на омразата, призова председателят на парламентарната група (ПГ) на ДПС Делян Пеевски. Това се посочва в позиция, разпространена от пресцентъра на партията.

Остро осъждам провеждането на Луковмарш и призовавам държавните органи към недопускането на подобни прояви, които застрашават социалния мир в страната и накърняват достойнството на хората, казва в позицията Делян Пеевски. Според него е недопустимо в столицата на европейска България да се извършват действия, в чиято основа са проявата на ксенофобия и език на омразата, както и опит за насаждане на омраза и разделение.

Евроатлантическият път, по който е поела България, трябва да бъде следван и провеждането на каквито и да било неонацистки и профашистки мероприятия на територията на страната са недопустими, отбелязва председателят на парламентарната група на ДПС.

Столичната община съобщи по-рано днес, че не е разрешила провеждане на Луковмарш с начална точка НДК в събота – 17 февруари. В случай че такова се проведе, Столичната община ще издаде заповед за прекратяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase