Снимка: БГНЕС, архив

Ще ви запознаем с избрани сигнали от последните оплаквания, постъпили в платформата на Helpbook.info.

Наш потребител от община Шумен сигнализира за следния транспортен проблем: "Автобусът в 6:30ч., който тръгва от с.Царев брод по линия Царев брод-Макак-Шумен, е много малък за двете населени места, до които се движи. Още в Царев брод няма места за сядане.

От Макак се качват близо 20-25 човека и всички трябва да стоят прави, няма място да се обърне човек, хората стоят по стъпалата на автобуса, дори вратата трудно се отваря, пълна гъчканица е и е трудно предвижването.

Това не е ден не е два, това е всеки ден и вече не се издържа, мисля че сме хора, а не животни. Моля да бъдат предприети мерки. Също така в студените дни в автобуса е много студено, понеже шофьорът пуши и прозореца е отворен".

Изпратиха ни и снимки от столичния район „Подуяне“ по повод опасен мост. "Здравейте, единственият и най-пряк път, който свързва квартал "Подуяне" с квартал "Редута", парк "Гео Милев" и магазин "Лидл" на ул. "Бочар" е един дълъг пешеходен мост над жп линиите преди гара Подуяне.

Този мост е изцяло неосветен, което вечер го прави страшен и опасен за преминаване. Освен това е без асансьори и преминаването му е изключително трудно от хора в неравностойно положение, от родители с бебешки колички, хора с велосипеди.

При слизането от моста в посока Подуяне пешеходецът попада на изцяло неосветената улица "Железни врата". Моля Ви за осветление и за достъпност до тези пешеходни зони", пише в сигнала.

Сигнализираха ни и от Стара Загора за масова сеч на кипариси в частен имот. Нашият потребител отправя молба към МОСВ за извършване на проверка до колко законосъобразно е продажбата или замяна на парково пространство от държавата към частна фирма, както и даването на разрешение от кмета за изсичане на дърветата - има ли направен ОВОС и ако не, може ли да се даде разрешение за толкова масова сеч без такъв.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase