Снимка БГНЕС

В момента наблюдаваме бури в чаша вода, които ще се разиграват всеки път преди някакви промени. Така оцени настоящата ситуация комуникационният експерт и основател на „Продължаваме промяната“ Диана Дамянова.

Тя е категорична, че правителството ще изкара пълен мандат и ротация ще се състои 4 години поред. Дамянова прогнозира пред БНР, че ще отидем на избори, когато Бойко Борисов е готов да „сготви“ Промяната.

Според нея ние живеем в една непрекъсната лъжа. „На нас ни казваха „това е наше правителство“. 8 месеца по-късно Кирил Петков каза, че това не е чисто наше правителство. Защото МВР министърът не е наш, а е на ГЕРБ“, каза Дамянова.

Основният проблем е липсата на комуникация с електората на ПП.

„Ако Петков е знаел това преди 8 месеца, че вътрешният министърът е на ГЕРБ, е бил длъжен да ни го каже. Ако го е научил сега, значи не си знае работата. В мен възникват въпроси колко още министри на ГЕРБ има в това правителство?“, попита Дамянова.

Всичко това води до загуба на доверие. „Ние сме на електорална шейна. Аз се чувствам част от ПП и ме боли, когато виждам, че за 3 години на политическата сцена сме сглобили нашите 27%, които сега са 9“, добави тя.

Според нея в партиите в сглобката няма противоречия: „Мисля, че точно обратно - те стават толкова близки, че стават неотделими и това е огромна грешка, която произвеждат добрите сили, защото оставиха групата на Борисов и Пеевски извън управлението. Рейтингът на Борисов расте и при едни избори той има потенциал. Липсва политическо доверие на ПП към неговия електорат“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase