Общинската избирателна комисия прекрати предсрочно пълномощията на кмета на район "Приморски" във Варна Николай Желязков.

По-рано днес Желязков заяви пред журналисти, че подаденият срещу него сигнал касае една несъвместимост на длъжността "кмет" с длъжността "ликвидатор", което е по старо вписване в Търговския регистър от 2021 г.

Сигналът е подаден заради факта, че в Търговския регистър не се съдържа цялата документация, която следва да бъде извършена, за да се заличи вписването. Не се чувствам виновен или нарушил закона, допълни Желязков.

Късно в неделя вечерта на сайта на комисията беше качено решението, че е анулирано издаденото му удостоверение за избран за районен кмет, предаде БНР.

Атаките от последните дни идват от нашите политически опоненти от ГЕРБ, но не само от ГЕРБ – Варна, но и от по-високо ниво. Става дума за координирани атаки и срещу мен, срещу кмета на София Васил Терзиев, срещу моя заместник-кмет Диан Иванов, срещу районните ни кметове във Варна. Всички проверки показаха, че аргументите за тези атаки са несъстоятелни и не отговарят на истината,  каза на извънреден брифинг днес в общината кметът на Варна Благомир Коцев.

Той посочи, че става дума за поредица от атаки срещу районните кметове на „Одесос" и „Приморски", като не коментира казуса с „Одесос", защото той вече е в съдебна фаза.

Решението на ОИК подлежи на обжалване в 7 дневен срок пред Административен съд-Варна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase