Снимка: БГНЕС
fallback

През последните две седмици са платени глоби за близо 7 милиона и 100 хиляди лева. Можем да го сравним със същия период на миналата година, тогава сумата от събрани глоби е била 4 милиона лева. Това съобщи по БНТ вътрешният министър Калин Стоянов.

По думите му скокът е почти двоен. След като системата за сигурно електронно връчване заработи с целия се капацитет се очаква от снимката на пътя до връчването на електронен фиш на нарушителя времето да бъде около месец - наказанието да се налага бързо и да става все по-неизбежно.

От следващата седмица с 20 нови мобилни камери пътните полицаи ще дебнат за нарушители по най-натоварените пътища в страната, както и в участъците, където са регистрирани най-много тежки катастрофи с жертви. А преди началото на активния летен сезон, контролът ще бъде затегнат още, съобщи Калин Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Нострадамос

преди 3 месеца

Кога най-после ще разбере народа, че на тея бастуни изобщо не им дреме за нашия живот, единствено което ги интересува е как да изкарат повече пари за да има какво да крадат. Инвестират от нашите пари за камери, за да събират ×100 пак нашите пари с глоби от тези камери, а накрая никаква прозрачност, къде отиват тези пари от глобите.

18

Шофьор

преди 3 месеца

Колеги ОБЖАЛВАЙТЕ. 90% падат в съда. Миналата година 4:0 за мен. Въпреки че всичките са с по 10-20 отгоре и все на разни капани. 80 на Хемус 500 метра преди тунела. Точно след знака. 50 на пътя за Кулата някъде край Симитли. Минал съм с 65. Тогава бях в колоната. 92 на околовръстното при ограничение 80. Ясно е, че събират кинти. Обжалвайте и ако си вземете адвокат те ще му платят. Като 10% от фишовете се обжалват и ще блокират. Просто жалбичка Чрез МВР до Районен Съд ... И КРАЙ. Мъртви са.

17

Анонимен

преди 3 месеца

Досега не съм видял камера,която да е поставена в гъсто населен квартал и където действително е опасно да се превиши скоростта. А камерите са в началото на градовете, където няма жилищни квартали, не минават хора и улиците са широки.Караш извънградско с разрешени 90 км/ч и хоп сложили табела ,че влизаш в населено място. Но пътят е същият и продължава още 1 километър така и точно там са камерите.И се отчита дейност, че имало много глоби.Ама каква е превенцията?Нулева.

fallback