Снимка: БГНЕС

"Конституционният съд погази Конституцията - основният закон на страната. Беше погазена демокрацията и правото на 604 000 български граждани на избор и глас. Призоваваме МВР да се подчинява на законите в България и на българските граждани, чийто застъпник се явява "Възраждане", гласи позиция на партията, след като отношение взе и МВР след днешните блокирания на гранични пунктове.

Още по темата
"След извършеното закононарушение от страна на Конституционния съд и Народното събрание, всяка една държавна институция, контролирана от управляващите в момента, представлява само и единствено себе си, а не българския народ, и е в ръцете на чуждите агенти. Това в пълна сила се отнася и за МВР.

"Възраждане" няма намерение да се съобразява с нарежданията на институции, подвластни на чужди агенти. "Възраждане" призовава всички български граждани да последват нашия пример и да спрат да изпълняват разпорежданията на антинародната агентура".

По-рано днес нейни привърженици блокираха три гранични пункта, а по-късно МВР предупреди, че си запазва правото да предприеме мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase