Снимка: Bulgaria ON AIR

В рубриката "Златните" Мария Константинова ни среща с олимпийската шампионка по художествена гимнастика Симона Дянкова.

Пред Bulgaria ON AIR Симона призна, че майка ѝ е човекът, който я е тласнал към художествената гимнастика, и човекът, който е бил винаги до нея.

"Всяка вечер вкъщи се говореше за художествена гимнастика. Съпругът ми беше с мен през целия път и ме подкрепяше. Сестра ми на моменти преживяваше по-тежко и от мен несполуките в моята кариера", добави Дянкова.

"Винаги съм била много индивидуална състезателка, по-различен стил имах на игра, но така се развиха нещата, че попаднах в ансамбъла и мисля, че добре се справих. В спорта е много важно да следваш собственото си темпо. От малка не вървях много бързо, но постепенно стигнах до момента, който беше моят пик. Преминах през много неща, но като погледна назад, се радвам. Имам качество да обединявам хората, така че те сами ме избраха за капитан", сподели олимпийската шампионка за "България сутрин".

На въпрос как се стига до златото в Токио, тя отговори, че е страдала много, но когато се е сбъднала мечтата ѝ да е на върха, е станала много по-щастлива, защото е успяла и се е преборила с трудностите.

"Ходих на нормално училище, не съм посещавала спортно. Много ми тежеше, че учениците ми оставаха да си играят, а аз трябваше да ходя в залата. Когато попаднах в националния отбор, въобще не съм си помисляла да се отказвам. Борех се със зъби и нокти да остана в отбора. От самото начало виждах, че има нещо много специално във всички момичета, в треньорката ни Весела Димитрова. Искам да ѝ благодаря затова, че ми се довери, защото в началото не ѝ беше много лесно, но впоследствие нещата се получиха. Много сме се смели с нея, много се забавлявахме", каза тя в ефира на Bulgaria ON AIR.

Дянкова призна, че лентата е уредът, който й е най-нелюбим. "Колкото и да е красива, тя е най-трудният уред - влияе се от климатичните условия", обясни олимпийската шампионка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase