Популярната рубрика „Златните“ в ефира на „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR продължава да ни среща с най-добрите спортисти, с чиито успехи се гордеем. Тази седмица, на 9 февруари, от 07:00 часа в рубриката на Мария Константинова гостува Симона Дянкова - олимпийска шампионка по художествена гимнастика от игрите в Токио.

Симона Дянкова започва да се занимава с гимнастика от ранна възраст, като бързо показва своя потенциал в този спорт и доказва, че заслужава мястото си в него. Пътят ѝ в спорта обаче не е лек, тя има няколко неуспешни опита да бъде включена в селекцията в националния отбор, но въпреки това не се отказва от своите цели. Симона става резервен член на ансамбъла, който спечели бронзов медал от олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г., а малко след това заема мястото си и в отбора, на който става капитан.

Дянкова печели сребърен медал с ансамбъла от световното първенство през 2017 г. в Песаро и завоюва два бронзови медала от световните първенства в София през 2018 г. и в Баку през 2019 г. Тя също така е и златна медалистка на 5 топки от световното първенство в София през 2018 година.

Изключителното постижение на националния ни отбор идва в Токио през 2021 г., където Симона Дянкова, заедно с Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова печелят най-чаканото златно отличие и първата олимпийска титла за България в художествената гимнастика.

Защо не е била сред надеждите в гимнастиката, кои са били най-силните и трудните ѝ моменти, на кого иска да благодари за човека и спортиста, който е днес и защо не иска все още да става треньор – отговорите на всичко това зрителите ще разберат от първо лице този петък, 09 февруари, от 07:00 часа, в рубриката „Златните“ на сутрешния блок „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase