Надявам се шпионският скандал да не повтаря едни действия в офисите на Божков, когато се избираха конституционни съдии. Да не е опит за продължение в посока, в която няма толкова същински проблем, констатиран и установен. Днес слушах, че предал информация, която не била толкова чувствителна, че да накърни интересите и някои операции. Тези, които провеждат тази операция, дължат обяснение какво точно проверяват, заяви бившият вътрешен министър Иван Демерджиев пред Bulgaria ON AIR.

Според него поредицата новини за определени акции, които се случват в определени моменти, целят да отклонят общественото внимание. Той определи отстраняването на директора на "Вътрешна сигурност" в МВР като притеснително.

"Преди време Бойко Рашков в интервю обърна внимание, че в МВР се уволняват служители без особени аргументи и се възстановяват бивши служители, отстранени за сериозни нарушения. Когато работех с него, той работеше отдадено и коректно, стараеше се много да има акции на МВР, които да разкриват хората, които развращават системата. Оказа се, че Калин Стоянов не може да работи с много хора, включително с главния секретар", подчерта Демерджиев.

Той познава спрягания за нов шеф на "Вътрешна сигурност", чието име все още обаче не е официално съобщено. За него каза, че е известен с "много, много нечистоплътни прояви".

Какво каза Иван Демерджиев за убийството на Мартин Божанов - вижте във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase