Снимка БГНЕС

В регистъра на Нотариалната камара на Република България няма и никога не е било вписвано лице с име Мартин Божанов като нотариус или помощник-нотариус.

Това съобщиха от камарата във връзка с информации, появили се в медийното пространство, че убитият снощи Мартин Божанов - Нотариусът реално упражнява тази професия.

От Нотариалната камара предупреждават, че ще потърсят съдебна отговорност от "лица, които продължават да твърдят, че жертвата на тежкото криминално престъпление, станало на 31.01, е била лице, упражняващо нотариални функции."

Мартин Божанов, известен с прякора си Нотариуса, беше разстрелян в сряда вечер в столичния квартал Горна баня. Трупът му бе открит до кола на територията на 6-то районно управление.

Предполага се, че дейността на Мартин е причината за убийството. От много години той е подозиран в крупни имотни и други измами. Става първия клиент на комисията за конфискация на незаконно придобито имущество „Кушлев". През 2008 комисията му отнема 430 000 лева, след като е осъден за измама с имоти. Забъркан е бил в кражбата на над 200 апартамента и къщи в столицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase