Снимка: Bulgaria ON AIR

"Това, което е характерно за хубавото кафе е, че има вкус на хубаво кафе, а той е сладък като на какао или млечен шоколад, или тъмен шоколад. Това, което със сигурност не трябва да бъде, е горчив. Киселинността в комбинация със сладост показва, че едно кафе е много добро", каза основателят на родна марка кафе Йордан Дъбов в студиото на "България сутрин".

Външни белези, по които можем да познаем дали кафето е добро са ароматът и цветът. Ако го филтрираме, то трябва да има карамелени нюанси. Друг външен знак, че едно кафе е добро, е при изпичане зърната на кафето да не бъдат омазнени.

"Едно от нещата, които смятам, че все още трябва да бъдат леко обяснявани е, че кафето има цена. Много често смятаме през чаша и това дали ще платим една цена от 5-6 лв. за чаша кафе. С най-голяма вероятност по-често няма да зависи от качеството на кафето, което е използвано, а мястото на което го пиете", поясни гостът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Дъбов отбеляза, че кафето е една от най-достъпните хиперлуксозни храни на нашата планета. Консумацията му през последните 15 години се е увеличила, а също така качеството на кафето се е повишило.

Най-хубаво кафе пият в Азия, където спорът е между две държави - Япония и Южна Корея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase