Снимка БГНЕС, архив

Над 22 кг кокаин задържаха митническите инспектори от отдел „Борба с наркотрафика" при проверка на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2" при Видин – Калафат, съобщи Агенция "Митници" на сайта си.

На 28 януари на вход в България митническите служители са спрели за проверка лек автомобил с германска регистрация, с който пътуват двама германски граждани. При огледа на купето митничарите открили в пода два тайника, разположени под двете предни седалки, прикрити с мокет.

В тях били установени 20 пакета с общо тегло 22,147 килограма. При тестване с полеви наркотест веществото, съдържащо се в пакетите, е дало положителна реакция за кокаин. Наркотикът е иззет.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Видин двамата граждани на Германия са задържани за срок до 72 часа.Те са привлечени като обвиняеми по досъдебно производство за контрабанда на наркотично вещество. Предстои да бъдат внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража" спрямо обвиняемите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase