Снимка БГНЕС, архив

"Мотивът е ясен от самото начало. За мен най-вероятно се касае за инцидентен случай, непланирано убийство. Нещо е възникнало между тях именно в тази вечер, което е било плод на създадени взаимоотношения доста време преди това." Така коментира криминалистът Ботьо Ботев по БНТ убийството на Пейо Пеев.

Както "24 часа" писа, тялото на 42-годишния мъж беше открито на 19 януари в София. Той е бил удушен от съпругата си Габриела и майка й Красимира. Вероятният мотив е спор за родителските права на двете деца, тъй като Пейо и Габриела били в процес на развод.

"Аз, както и много други хора, не си обясняваме как две жени ще съумеят да преборят съпротивата на един мъж. Трудно е да се правят изводи на този етап, тъй като все още всичко е в самото начало на разследването. Най-важното е как това ще се отрази на отглеждането на тези две деца", каза още Ботев.

Още по темата

По думите му подобни битови убийства се различават от поръчковите, при които има по-сериозна организация.

"При битовите убийства мотивът е ясен, хората, които взаимодействат, също са ясни. Още от самия сигнал, който се подава при такова престъпление, веднага може да се направи ориентация, че този случай леко ще се разкрие, макар и да има прикривания на някои неща", обясни криминалистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase