Снимка БГНЕС, архив

Общ преглед

Процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия се извършват на територията на София и те са свързани с разследването на убийството на Алексей Петров, съобщиха от МВР във връзка с посещението на полицията в офисите на Васил Божков.

Събраните материали ще бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор от Софийска градска прокуратура, пише "24 часа".

Още по темата
Тази сутрин започна спецакция на Столичната дирекция на МВР и Главна дирекция „Национална полиция" в имотите на Васил Божков. От прокуратурата обясниха, че претърсванията в имотите на Васил Божков се извършват по неотложност.

След като изпрати служителите на МВР, Васил Божков заяви на кратък брифинг, че няма нищо общо с Алексей Петров, а разследващите търсили документи на фирми. Той нарече акцията "политическа репресия".

"Всичко разрушиха, всичко взеха, сега се занимават с политика. Започнахме нов политически проект, сега плашат хората", на мнение е той.

"Времето е друго и трябва да си върнем държавата. Новият ми политически проект е "Всички срещу хунтата".  В България има хунта от двама човека - Пеевски и Борисов. Прилепени към тях са ПП и друго подобни. Създадена е изкустветна опозиция от "Възраждане", която ги пази", обясни той.

"Трябва нещо ново. Трябва да се изчисти тази политическа прослойка", посочи бизнесменът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase