Снимка: Helpbook.info

Безразборното паркиране на автомобили продължава с всички сили из цялата страна. В това се уверихме чрез получените сигнали в платформата на Helpbook.info.

Наш потребител е заснел луксозен автомобил, който е паркирал на инвалидно място без необходимите основателни причини за това: „Колата остана повече от 50 минути, като вътре шофьор на видима възраст 23-28 години си разглеждаше телефона и при отправена забележка от охраната на магазин ДМ грубо и нагло го напсува и си остана на инвалидното място като само си затвори прозореца. А патрул на полицията пиеше кафе на 200 метра“. (целият сигнал тук)

Изпратиха ни снимки от Пловдив, на които се вижда паркирал автомобил, който възпрепятства движението на пешеходци и автомобили вече повече от седмица. (целият сигнал тук)

В Русе ситуацията е идентична- бус е спрял на тротоар в града пред магазин за парфюмерия и създава пречки с придвижването по тротоара. (целият сигнал тук)

В същия град е заснето друго превозно средство, което редовно паркира в малкото останали зелени площи, като разнася кал из кварталните улици. (целият сигнал тук)

Получихме и сигнал от район „Красно село“: „Ежедневно паркиране на тротоар и в зелена площ. Моля да се ограничи достъпа до тротоара с колчета или саксии. Всекидневно има нарушители. Сега, когато е студено, върху разрушения тротоар има лед и не е проходимо за пешеходци.“ (целият сигнал тук)

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase