Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info потребители от цялата страна ни алармираха за заледени улици и тротоари. Освен травми на пешеходците реална опасност представляват и непочистените улици във вътрешността на кварталите.

Наш потребител ни е изпратил следния сигнал, като е приложил снимки: "Улица "Ген. Михаил Савов", която минава покрай бл. 276 в Люлин 2, е опасно заледена с предпоставка за ПТП. Моля да вземете спешни мерки, тъй като в рамките на 10 минути се подхлъзнаха 4 автомобила", пише в сигнала.

Продължават да пристигат и сигнали към БАБХ за проверка на хранителни обекти, които предлагат храна със съмнително качество. Ето и някои от тях: "След като наядох дюнер от пицария в центъра на Асеновград започнаха болки в корема, повръщане и диария. Приеха ми болницата в Асеновград, направиха ендоскопия и откриха лоша бактерия в корема. Продават застоял дюнер - не се знае от колко дни. Моля за съдействие".

"Поръчахме за обяд от пицария в "Люлин 10" салата и пици. Получихме си поръчката, отварям салатата и стърчи един косъм от нея. Следователно се обадихме, за да видим какво ще се случи, те отговориха, че това е човешко и ще я заменят и след няколко въпроса за хигиената, и като цяло за обстановката, те казаха, че дори и да им се изпрати проверка, две торби ще оправят нещата. Прикачам снимка, за да видите нормалното нещо, което може да намерите в салатата си."

Отново получихме сигнал за липса на медицинско лице в детско заведение, този път в 158 ДГ Зора, София. Родителите са силно притеснени, че вече повече от два месеца не се извършва сутрешен здравен контрол на децата и адекватна медицинска помощ при нужда.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase