Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Професията на пилот е една от най-желаните сред младите хора. С напредването на технологиите и развиващия се свят виждаме все по-нови и нови технологии при самолетите.

"В 90% от времето един самолет се пилотира от автопилота. Пилотът има ангажимент да наблюдава какво прави самолетът, но за да знаеш какво прави самолетът, ти трябва да го настроиш правилно и да му кажеш какво искаш той да направи. Съвременните самолети не могат да излитат сами, но могат да кацат сами. Въпросът е, че всяко едно нещо трябва да бъде изучено в детайли, трябва да се познава работата на системите и да се преценява всяко едно нещо", разказа пилотът от Bulgaria Air капитан Бойко Ичев в студиото на "България сутрин".

Той поясни какво се изисква да притежава един човек, за да стане пилот.

"Изисква се желание. Професията трябва да бъде в теб. Трябва силна мотивация и много силна воля", посочи капитан Ичев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По негови думи разделението между жени и мъже в тази професия вече не съществува.

"Дамите разкошно се справят. Имаме страхотни пилоти жени. Спокойно бих се качил в чисто женски екипаж. Това дали си мъж, или жена в това да взимаш решения, да приотизираш задачите - няма значение. Както има дами, които отлично карат автомобили, така и в нашата професия се справят", категоричен е пилотът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Бай Мо

преди 4 месеца

Че то и аз не бих отказал да няколко пилотки да се качат на самолета ми.

5

Аха,балъци няма !

преди 4 месеца

Абе кой нормален млад човек ще се навие да става пушечно месо срещу Русия,страната дала свободата ни? Нали преди 10 дена оплакахме Светльо отишъл да убива руски момчета за пари в Украйна! Никой млад българин не трябва да си губи живота за американски интереси! И без това сме на изчезване,да бъдат умни!!

4

Анонимен

преди 4 месеца

Профисия като всяка друга. Въпрос на здраве, приоритети, връзки!

fallback