Снимка БГНЕС, архив

Над 70% от физическите лица подават онлайн декларацията си.

Това заяви заместник изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП) Милена Кръстанова, предаде БГНЕС.

Данъчната кампания започва от днес и вече могат да се подават годишните данъчни декларации за доходите по електронен път или на хартиен носител в офисите на НАП, или по пощата, каза Кръстанова.

Боряна Георгиева, директор на Дирекция "Обслужване", отбеляза, че традиционно декларацията изглажда както в досегашния си вид. "Освен общата тяло, има и приложения към нея", подчерта тя и уточни, че подаването на декларацията следва да бъде направено в срок до 30 април т.г.

Георгиева обясни, че заплащането на дължимия данък се извършва по сметка за данъци в БНБ и допълни, че е важно физическите лица да знаят, че е водеща датата, на която парите ще постъпят по сметката на НАП. Тя призова физическите лица да уточнят каква е политиката на съответната банкова институция, така че да може лицето да няма лихви.

"Ако лицето заплати чрез физически или виртуалния пост на НАП, това ще гарантира, че задълженията ще постъпят в срок и няма да има закъснение", каза още директорът на Дирекция "Обслужване".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase