Снимка: БГНЕС

Одитният доклад на ИА "Медицински надзор" за смъртта на Даная е пълен с лъжи и манипулации. Това заяви във Фейсбук майката на починалото в болница "Пирогов" момиче.

"Това са 52 страници лъжи, манипулации и противоречия. Днес лъсна истината за българските институции, които трябва да разследват и да гарантират справедливост", подчерта Ани Стоянова.

Тя посочва, че според доклада дъщеря ѝ си е отишла заради основното си заболяване, а не защото три дни не е имало неврохирург и се е наложило тя да търси такъв в социалните мрежи.

"В продължение на една година ние всяка седмица бяхме в ИСУЛ, за да се лекува нейното основно заболяване, а според доклада то е било неглижирано", посочи още майката на Даная, която не крие разочарованието си.

Тя припомня и с какви оплаквания е завела момичето за преглед в болница "Пирогов", като оборва още няколко лъжи в доклада на Министерство на здравеопазването.

"Надявах се да има някаква справедливост, но такава няма. Сега се опитват да убият и мен с този доклад, не че аз вече не съм мъртва отвътре", казва още Ани Стоянова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase