Снимка БГНЕС, архив

Палеж на фризьорски салон в Бургас. Двама извършители са счупили предното стъкло и са запалили обекта. Той е изгорял до основи, а щетите са за десетки хиляди левове.

Инцидентът е станал в около 1 ч. след полунощ на 2 януари в комплекс „Перла“. Установени са двама извършители, единият е непълнолетен.

„След получаване на поръчка от трето лице са счупили стъклото, заляли са със запалителна течност и са запалили фризьорския салон. Лицето, което е поръчало това, е имало някакви лични конфликти със самия собственик“, каза комисар Кирил Кирязов, началник на отдел „Криминална полиция“ в Бургас.

Точно преди година по същото време друг обект – заведение за бързо хранене, на същия собственик отново е бил опожарен. Според полицията обаче не е ясно дали става въпрос за  същите извършители.

„Разпитани са свидетели, назначени са съдебно-криминалистични експертизи. Доказателствата сочат конкретно лице, на което е предявено обвинение за палеж. Взета е мярка за неотклонение „задържане под стража“ до 72 часа, като предстои прокуратурата да внесе искане за постоянна мярка „задържане под стража“. Събират се доказателства за съучастници, както и за поръчители на деянието“, каза Мария Маркова, ръководител на Районна прокуратура-Бургас.

За престъплението се предвижда наказание от 1 до 8 години лишаване от свобода. Криминално проявени са и поръчителят, и единият от извършителите. Другият извършител е непълнолетен, предава бТВ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase