Снимка: МВР

Двама полицаи от МВР–Стара Загора са отстранени от длъжност заради гонката с починалия Пламен Пенев, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.

Още по темата

Във връзка със случая от 30.12.2023г. в ОДМВР – Стара Загора, бяха разпоредени две проверки. На база на установени данни за тежки нарушения на служебната дисциплина в днешния ден бяха образувани дисциплинарни производства спрямо двама служители.

Младшите инспектори от Първо и Второ РУ в Стара Загора ще бъдат временно отстранени от длъжност до приключване на проверките, допълват от полицията.

Вчера на брифинг директорът на ОДМВР -Стара Загора старши комисар Лазар Христов заяви по повод смъртта на 58-годишния бивш републикански шампион по борба Пламен Пенев от 30 декември: „Нашите служители не са проявили каквато и да е агресия към лицето, което отказа да се подчини на полицейско разпореждане”.

И допълни: „Преследването започва, когато лицето се опитва да прегази наш колега при тръгване. Служителят отстъпва назад, а автомобилът продължава в южна посока”.

Той блъска патрулка, която му препречила пътя, но успява да се измъкне. След преследването по улиците на града водачът „реализира ПТП”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase