Снимка БГНЕС
fallback

До края на седмицата ще влязат в употреба новите апарати, с които ще се изследват пробите за алкохол и наркотици на шофьорите, заяви пред БНР министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

"В момента ще оборудваме ВМА, както и Института по криминалистика и криминология. Резултатите по отношение на алкохола нямаме проблем. Имаме забавяне с резултатите по отношение на наличието на наркотици в кръвта", посочи министърът.

Стоянов потвърди, че борбата с пътния травматизъм е приоритет на правителството и е готов да остане министър на вътрешните работи и след ротацията в кабинета през март.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 4 месеца

В бъдеще, катаджиите ще ходят с разкопчан дюкян и като спрат със стоп тупалката шофьора ще си изваждат боздугана за тестване и който шофьор не може да му го духа, не става за каране на кола и ще бъде глобяван! Това е най естествения и най ефтения уред за проверка! Но има едно "Но" Катаджиите трябва да минат на специални курсове за обучение на боздуганите си!

16

Анонимен

преди 4 месеца

може ли новите тестове първо да се изпробват на полицаи?

15

Анонимен

преди 4 месеца

не казват дали новите тестове засичат дали си "под влияние" или "след употреба", защото разликата е огромна, а наказанието едно и също до момента, и не казват дали ще се отнема книжката и колата ако си ползвал капки за нос

fallback