Снимка БГНЕС

Към никоя държава не са поставяни изисквания за Шенген, както към България. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова, цитирана от пресцентърът на партията.

"Изпълнили сме всички условия и заслужаваме всичко - пълноценно включване в Шенген. Без измислени разделяния - по въздух, по вода, но без суша. Вместо това - нищо. Свидетели сме на поредната лъжа на сглобката- били ни допуснали частично. Да, ама не. Никъде не са ни допуснали, защото ни управляват некадърници и предатели на националния интерес", смята Нинова.

Според нея външната политика е изцяло в ръцете на ГЕРБ.

"Министърът на външните работа е техен, а председател на парламентарната комисия по външна политика е самият Бойко Борисов, който отново се прави на опозиция сам на себе си. Кой ще поеме отговорност за този провал? Ако е вярно, че са се съгласили на подхвърлени трохи срещу приемане на бежанци от Сирия и Афганистан, това е причина за незабавна оставка на правителството", коментира Корнелия Нинова.

"Сглобката се роди с лъжа и управлява с лъжи. Излъгаха избирателите си, на които обещаваха да се "изчегъртват" взаимно, в интерес на България. А се събраха в свой личен интерес. Излъгаха, че ще променят Конституцията, с цел да има справедлива съдебна система. Промениха я, с цел да овладеят съдебната система", коментира Нинова, цитирана от пресцентърът на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase