Снимка БГНЕС

"Една новина разтресе българския политически небосклон по празниците - приели са ни в Шенген! Е, засега само по въздушен и воден път, и то чак от март, и то чак след като подпишем договорка за приемане на хиляди нелегални емигранти, и то чак след като увеличим контрола над границите си от чужди полицейски и военни сили".

Това написа Костадин Костадинов в позиция от името на третата политическа сила "Възраждане" по повод приемането на Бългрия и Румъния в Шенген по въздух и вода. Според него ако българското правителство приеме изискването на територията на страната ни да бъдат настанени нелегални мигранти, има опасност българите да станат малцинство.

"Смятам обаче, че е редно все пак нашият народ да знае какво точно се случи, или по-скоро случва, защото все още нищо не е подписано. В замяна на въздушен и воден Шенген сме се съгласили да приемаме обратно нелегални емигранти, които вече са минавали през наша територия на път за Западна Европа, съгласно Дъблинските разпоредби. Иначе казано, страната ни бавно ще се превърне в един огромен лагер за азиатци и африканци, в който ние българите постепенно ще станем малцинство", категоричен е Костадинов.

Лидерът на "Възраждане" настоява българското правителство публично да оповести колко мигранти ще бъдат приети, ако се подпише споразумение за Шенген по въздух и вода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase