Снимка БГНЕС, архив

Водолази от клуб "Приятели на морето" в Бургас предадоха на МВР откритите по време на традиционно коледно гмуркане три пистолета, предаде БГНЕС. Оръжията са силно корозирали и ще бъдат изпратени за изследване в Националния институт по криминалистика към МВР в София. Балистична експертиза трябва да датира оръжията, както и да се установи колко време са престояли в морето.

„Най-вероятно се касае за два газови пистолета, другият видно е револвер може би с датировка вероятно от Руско-турската освободителна война. Дали се касае за изхвърлени от собственик в един и същи пакет и дали са с незаконен произход ще стане ясно след назначаване на балистична експертиза", заяви за БГНЕС Цветелина Рандева, говорител на МВР Бургас.

„Случайно беше на това място, където обикновено се гмуркаме за Коледа и Нова година. Бяха на площадка под самия мост, почти едни до друг . Според мен са газови пистолетите и доста време са стояли под вода. Обрасли ли са, на единият даже имаше мидичка", сподели водолазът Павел Самарин, който предаде оръжията на МВР Бургас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase