Снимка БГНЕС

Западно- и средноевропейският митрополит Антоний е поканен да отслужи Светата литургия за Рождество Христово и Богоявление в катедралния храм "Св. Ал. Невски" вместо патриарх Неофит. Това е решението на Светия Синод на БПЦ, по чиято покана митрополит Антоний е в България за празниците.

Патриархът е във ВМА, където лекарите се грижат за неговото здраве и Българската православна църква призовава всички да се молят за неговото здраве, защото молитвата е най-голямото оръжие на всеки християнин, разказа митрополит Антоний пред bTV. Патриархът е в стабилно състояние, но по препоръка на лекарите не се допускат лица до него, за да се запази стерилна обстановката в тези времена с много вируси и грипове, така че ние се вслушваме в компетентното мнение на лекарите, вярваме в тях, допълни той.

Отслужването на Светата литургия е голяма духовна радост за всеки духовник, каза митрополит Антоний. Той ще отслужи светата литургия по възложение на Светия синод. Всички да се помолим за по-добри бъднини на българския народ, призова митрополитът.

Довечера от 18 часа започва Утринното Богослужение. А в неделя от 9,30 започва Рождествената света литургия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase