Снимка: БГНЕС

Емил Кошлуков е свалил от екран Петър Стоянович. Това стана ясно от публикация на историка във фейсбук профила си, оформена като дописка със заглавие "Кошлуков уволни Стоянович".

"С голямо и искрено прискърбие известявам любимата си публика от ефира на БНТ, че по идеологически причини, маскирани като „защита на приличието и добрия тон", бях свален от екран лично от генералния директор", пише Стоянович.

Той е бивш министър на културата и имаше своя рубрика "Живите архиви" в предаването на Георги Любенов в събота.
През март СЕМ наложи глоба на БНТ защото разказваше с хапливото си чувство за хумор за месопроизводството преди 1989 г. Според медийните надзорници езикът му е нарушил "добрите нрави". Още тогава Кошлуков коментира, че ще има преразглеждане на рубриката на Стоянович. "Професорът не внимава много с езика си сутрин рано", добави тогава директорът на обществената телевизия.

Странно е да ставаме свидетели на практики от минали времена, но явно има хора, които могат само друго да правят с ножа, а не хляб да режат, пише днес Стоянович. "А на любителите на китайски мъдрости предлагам да приседнем край реката – след първия свален паметник водите й скоро ще отнесат и следващия", завършва оптимистично уволненият професор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase