Снимка БГНЕС

Днес, на Игнажден, Белоградчишкият епископ Поликарп и духовници отслужиха молебен за полагане на основен камък на мястото, на което ще се намира храм „Свети Николай Архиепископ Мирликийски Чудотворец”.

"Това е паметен ден за ВМА, защото в своята надвековна история за първи път ще има храм. Ние разглеждаме философски полагането на този камък, а именно, че слагаме още веднъж твърдите устои на нашата православна вяра и в това място, защото ние имаме нужда и от упование в Бога, не само в своите знания. Както ние като професионалисти, така и нашите пациенти, които гледат към нас с надежда и се молят, за да получат и божията благословии за изцеление. Благодаря за самоотвержената грижа към нас", заяви началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Той получи от епископ Поликарп икона с изографисани Свети Николай, Свети Георги и Свети Лука. "Нека да бъдат в подкрепа на целия екип на ВМА, а този параклис, който се надявам в съвсем скоро да осветим, да бъде място, в което всеки пристъпил го да намира утеха, мир и изцеление на своите духовни и телесни немощи", каза епископ Поликарп. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase