Снимка: БГНЕС

Напрежението в парламента днес ескалира не само в пленарната зала, но и пред нея. До физическия сблъсък се стигна и между представители на медии в кулоарите на парламента. Замесени във втория скандал в НС за днес бяха операторът на bTV Иван Филчев и журналистът от Mediamall и бивш депутат от групата на "Патриотичен фронт" в 44-ото Народно събрание (НС) Димитър Байрактаров, пише "24 часа".

Причина за размяната на обидни реплики и до кратък сблъсък, бе борбата за място с добра видимост за журналистите, очакващи депутати в кулоарите.

Байрактаров се възмути, че няма място за него и че той може да поиска да застане най-отпред, защото това не било мястото на "казионните медии", както нарече националните телевизии.

На коментара му, насочен към всички на висок глас, отвърна операторът на bTV Иван Филчев, който го попита какъв е - дали е депутат или журналист. Двамата се предизвикваха един друг, след което се стигна и до размяна на удари, псувни и обиди.

Техни колеги опитаха да потушат напрежението, дойдоха и парламентарните квестори, с което разрастването на сблъсъка бе осуетено.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase