Снимка: БГНЕС

Над 60 000 ученици и студенти в София ще плащат по-скъпи месечни карти за градския транспорт от 1 януари, защото е блокирана напълно работата на общината. 40 000 ученици и над 22 000 студенти ще плащат такса „спасение" от 5 лева месечно, т.е. картите им ще са с 5 лв. по-скъпи от сегашните. Това написа във  Фейсбук общинският съветник от ГЕРБ в СОС Георги Георгиев.

"В началото на 2023 г., когато в София имаше работещ общински съвет, приложихме мерките за подкрепа на гражданите заради увеличените цени на горивата и инфлацията. Намалихме цените на картите за ученици и студенти след решението на Министерски съвет за съфинансирането им от държавата в периода 1 февруари – 31 декември 2023 г. Този срок изтича след 17 дни.
 

Намалението, което гласувахме беше на месечните карти от 20 лв. на 15, от 35 лв. на 15 лв. за докторанти и на годишната карта за всички линии от 200 лв. на 180 лв. Това намаление е реална помощ за учениците и студентите в София, която те ползват, пише още общинският съветник от ГЕРБ в СОС.

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС подготвихме предложение за продължаване на мерките за подпомагане на ученици и студенти и през следващата година, с компенсация от общинския бюджет, пише Георгиев. Това решение обаче не може да бъде нито обсъдено, нито прието заради липсата на общински съвет на столицата ни. Безумство, което продължава вече втори месец, допълва още Георгиев.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase