Снимка: архив, БГНЕС

Родилката, която почина в кърджалийската болница през вчерашния 12 декември, е била приета в спешното отделение на МБАЛ „Д-р Ат. Дафовски“ на 10 декември в коматозно състояние, с данни за мозъчен оток. Това съобщиха за медиите от пресцентъра на лечебното заведение.

Още по темата
Жената, на 26 години, е била в седми лунарен месец. Хоспитализирана в отделението по анестезиология и интензивно лечение, изпада в клинична смърт. След предприети спешни реанимационни действия дишането и сърдечната ѝ дейност биват възстановени. Заради състоянието ѝ и в грижа за бебето, медиците предприемат секцио.

По информация на болницата, бебето – момиченце с тегло 1 300 гр., е в стабилно състояние и за него се полагат грижи в отделението по неонатология.

В хода на диагностично-лечебния процес на жената се потвърждава, че тя е с гноен менингит и наличие на белодробна пневмония. „Въпреки проведеното интензивно лечение и непрестанно мониториране  пациентката почива на 12 декември“, допълват от лечебното заведение.

На родилката е правена патологоанатомична аутопсия. Тече вътрешна проверка в лечебното заведение.

За случая от МБАЛ “Д-р Ат. Дафовски“ АД са информирали Регионалната здравна инспекция, Министерство на здравеопазването и Изпълнителна агенция „Медицински надзор“.
(БТА, Валентина Стоева)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase