Снимка: БГНЕС
fallback

Няма яснота какво ще се случи с цените на горивата след 1 март, когато ще отпадне разрешението за внос на руски петрол у нас, заяви  бившият икономически министър от служебното правителство Никола Стоянов пред БНТ.

Според него няма анализи и прозрачност какво са сметнали експертите след падането на дерогацията.

"Не е задача на българското правителство да търси купувач на рафинерията в Бургас. Важната задача за българското правителство е друга, ползвайки тази дерогация да гарантира ниски цени за българските граждани, нещо което не се прави и в момента цените са прекалено високи спрямо цените на суровините. 17 държави са с по-ниски цени от България при положение, че ние ползваме най-евтината суровина. И второто нещо, което трябва да прави правителството е да си събира данъците", заяви той.

Стоянов показа в ефира на БНТ графика със събраните данъци от "Лукойл" у нас. По думите му, по времето на служебния кабинет миналата година са събрани 87 млн. лева през декември, през март 126 млн., а сега не е ясно дали влизат пари в бюджета.

"Лошото е, че всички тези турболенции водят до една абсолютна непредвидимост - за всеки икономически субект в българската икономика най-важното е предвидимост. Щом за такива големи субекти като "Лукойл" няма предвидимост сами разбирате какво остава за останалите", каза още бившият икономически министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Майната Ви

преди 8 месеца

Ох, мамин Николчо! Ти нищо не знаеш. Само да пълниш джобовете си знаеш! До стената и 9 грама олово в кухата кратуна!

47

toti

преди 8 месеца

ана Нпва Година знаеш ли КАКВО ЩЕ ЯДЕШ !!!

46

Анонимен

преди 8 месеца

Ясно е нагоре нагоре укосмоса

fallback