Снимка: Столична община

Софийският общински съветник Иван Алексиев е бил нападнат и пребит в четвъртък по обяд пред блока си. Това разказа той пред bTV.

Той подозира за нападението бившите си съпартийци от "Възраждане". Алексиев напусна партията след местните избори, в които бе и кандидат за районен кмет на "Люлин". Заедно с него са напуснали още осем души от организацията на "Възраждане" в района.

"Отидох на работа с метрото, мина сесията на общинския съвет. Около 11,30, минавайки покрай моя блок, спрях да говоря с един дядо. Минаха двама мъже с маски, напръскаха ме със спрей и започнаха удари", разказа Алексиев.

Преглед в Медицинска академия е установил, че Алексиев има контузии по лицето и скалпа.

Деян Николов от "Възраждане": С източника на клеветите ще се видим в съда

"Кандидатът за общински съветник, променил политическата си принадлежност на входа на Общинският съвет, очевидно търси медийно внимание като говори клевети по една от частните национални телевизии. Разбираемо е, само ако е видим ще може да осребри политическото си влияние.

Позицията на "Възраждане" по този въпрос е ясна и категорична. С източника на клеветите ще се видим в съда. Поднасяме извиненията си на избирателите ни, че човек с подобно поведение е попаднал в листите ни за общински съветници.", написа в социалната мрежа Фейсбук Деян Николов, председател на групата на "Възраждане" в СОС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase