Снимка: БГНЕС

И тази година хотелите в Банско, Боровец и Пампорово са пълни и се радват на засилен интерес в навечерието на 8 декември.

"Тази година имаме много по-голям интерес откъм хотели, механи и изпълнители, като само в Банско са се записали около 2000 студенти“, заяви Борис Карагеоргиев, собственик на туристическа агенция.

Той коментира, че желаещите да отпразнуват своя студентски празник в Пампорово, близо до Смолян, са малко по-малко от 2000, но въпреки това всички места вече са запълнени.

„В Банско цените варират от 75 лева в зависимост от хотела и дали той включва закуска и вечеря. За хотелите, в които има предвидени 2 нощувки и 2 закуски, цените започват от порядъка на 130 лева, а тези, за които има и празнична вечеря - 149 лева. Така студентите получават едно незабравимо изживяване и то през целия уикенд от 8-10 декември“, обясни Карагеоргиев.

Курортът Банско също е пълен за предстоящия празник.

„Всички бройки са ни запълнени, остават само 2-3 места, като цените варират от 99 - 249 лева в зависимост от предпочитанията за хотел. Топ изживяване студентите могат да получат и в пет-звезден хотел като за 2 нощувки, 2 закуски и празнична вечеря цената стартира на 249 лева на човек“, обясняват от туристическия бранш.

От община Банско също потвърдиха, че се очаква целият курорт да е запълнен. „Очакваме традиционно много млади хора, защото младостта е силата и духа на държавата”, казаха от екипа на кмета Стойчо Баненски. /БГНЕС


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase