Снимка: БГНЕС
fallback

Съюзът на българските музикални и танцови дейци, Съюзът на артистите в България, Независима синдикална федерация "Култура" към КНСБ и НФ "Култура" към КТ "Подкрепа" организират протест под надслов "Народ без култура е народ без бъдеще!". Той ще започне в 12.00 ч. днес пред сградата на Министерството на културата и ще продължи с шествие до сградата на Народното събрание.

Сред исканията на протестиращите са:

1. Да се приемат законови промени, за да се гарантира бюджет, необходим за увеличаване на всички доходи и възнаграждения, както е записано в Правителствената програма т. 13.2.19.

2. Осезаемо и устойчиво увеличение на бюджета за култура, за да спре унижението, на което са подложени всички, работещи в сектора.

3. Ясна политика за опазване и развитие на професионалните общински оркестри, професионалните общински фолклорни ансамбли, Камерна опера – Благоевград и професионалните общински театри. Гарантиран от държавата минимален размер на възнагражденията на работещите в споменатите по-горе състави, постигнат в Браншовите колективни трудови договори, чрез постоянно целево допълващо финансиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 5 месеца

Подкрепям ги!

12

е всички искат пари

преди 5 месеца

може да им обещаят . сега реактора на белене ще го продадат за зърно . ще има пари . и нефтохима ще го купи разбирач - 1 на литър ще дава на всеки , а и ще работи с по скъпия петрол . ще стимулира той да се върти в търговията . с много стачки ще се подават и оставки . Шенген няма да стане скоро . Другото е окей , освен инфлацията . шаран 10 за кило . та ние сме в българия . да е 3-4 лева . няма цената спирка . спекуланти .

11

културата си е

преди 5 месеца

култура . Българина , който Шпионира 20 години Сръбска за българия е свързан с тази клика . Той е бил военен сръбски българин и станал шев в Културния дом . Тези , какво ли шпионират . За да се издадат е нужно да се погледнат заплахи в Плакетите им . Странни хора . Шпионирането е безплатно , а шпионите плащат в диаманти .

fallback