Снимка: БГНЕС
fallback

Органите трябва да се намесят активно в борбата с обирите на инкасо автомобили. Това заяви по БНТ експертът по сигурност и бивш директор на Института по психология на МВР проф. Калин Гайдаров.

В събота в Благоевград беше извършен грабеж над инкасо автомобил. Един от охранителни пострада тежко, именно това е подробността, която разграничава тези случаи от предходни подобни, които се натрупаха през последните години.

Според проф. Калин Гайдаров общото между всички тези случаи е че винаги остават неразкрити и касаят големи откраднати суми.

"Това е тежка престъпност. Обществото трябва да получи отговор. Това засяга всички и искаме да живеем в безопасност. Всеки един от нас иска да живее в държава, която да носи отговорност за собствените си граждани", каза експертът по сигурност.

"Питането тук е - Защо не се разкриват такива събития, които се натрупват в годините? В крайна сметка те се осъществяват по един и същи начин. Тези хора са намерили успешния механизъм, в който не бъдат хванати и наказани", обясни той.

Според него с криминалния контингент трябва да се работи изпреварващо.

"Винаги се предприемат действия след като случи нещо подобно. Къде е профилактиката, превенцията, базите с данни за престъпници. Трябва да има проникване в средите на хората, които участват в обирите", уточни проф. Калин Гайдаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Боровил

преди 5 месеца

Интересува ме ...колко откраднаха???ха ха ха

37

Анонимен

преди 5 месеца

Разграден двор за приятелите на Тагарев!

36

До 37

преди 5 месеца

До Да ви светна: Това, за което пишеш, в САЩ сигурно дава полезен резултат. Но ако се приложи у нас, ще го изпортят. Кошаревски свидетели ще сочат като извършители невинни, но беззащитни хора, които нито имат силни връзки, за да се отърват, нито имат пари, за да се откупят. Индийците пък имат предостатъчно съплеменници с малформации и психични отклонения, които в подобни случаи могат да бъдат жертвани, като им се припише чужда вина. Та хем виновният да се отърве, хем "ловецът" да вземе премията.

fallback