Снимка БГНЕС, архив
fallback

На ресторант с дете след 22 ч. - само с декларация. Това предвижда проект на постановление на Министерския съвет.

С него ще бъде изменена и допълнена Наредбата за специализирана закрила на деца на обществени места. Проектът за промени в подзаконовия нормативен акт е публикуван за обществено обсъждане в Портала за обществени консултации на Министерския съвет на 1 декември. Дискусията ще продължи до 2 януари.

Родителите на непълнолетни деца са наясно колко сложно е да отидат с тях на театър или концерт и каква опашка се оформя от хора, които попълват декларации на коляно. Сега това се предвижда да се случва и в ресторанта. Придружителите на хлапетата ще трябва да доказват чии са те. А ресторантьорите ще трябва да разпечатват декларации или да гонят клиентите, които не си носят такива, когато стрелките на часовника минат 22:00 часа, пише "Телеграф".

Регламентира се също изискване за собствениците, наемателите или ползвателите на търговски обекти, кина и театри, чиито обекти се посещават от деца, да поставят на видно място за клиентите информация за изискванията за придружаване на деца на обществени места, включително за изискването за представяне на декларацията по образец.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 6 месеца

важното е да няма излишна бюрокрация и тапи наредби които никой не чете и не спазва. Аре някой да изчегърта едно 80% от нормативната уредба и да дръпнем, а?

35

Социален Работник

преди 6 месеца

Каква работа имат деца по заваденията след 22 ч?!

34

НемецО

преди 6 месеца

Само в България я има тази свободия. Не е нормално почти денонощно да метат улиците и в 23 часа още да са по площадките през лятото без никакъв надзор и то далеч по-малки във време, през което възрастните трябва да са на спокойствие, а те в леглата.А тийнейджърите защо ли са "пробвали" какво ли не вече?!Хубави закони има в скандинавските държави за тази цел. А и в Германия след 20 часа е рядкост да срещнеш пищящи малки деца под прозорците (ако това не е общежитие за мигранти де)...

fallback